Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ύδρα: Στα 6 δισ. ευρώ οι ζημιές από ενδεχόμενο σεισμό και αύξηση 5,8% στο δημόσιο χρέος!

Προϊόντα που να καλύπτουν επακριβώς τις ανάγκες του ιδιοκτήτη της κατοικίας στη σωστή τιμή, απλά και κατανοητά στους όρους, είναι μια από τις προϋποθέσεις για την αύξηση της ασφαλιστικής παραγωγής στην ασφάλιση σεισμού.

Αυτό τόνισε ο κ. Pavel Huerta-Uribe (Swiss Re), μιλώντας στο 18ο Ασφαλιστικό και Αντασφαλιστικό Συνέδριο της Ύδρας στο θέμα της ασφάλισης σεισμού που ήταν το αντικείμενο της δεύτερης μέρας του συνεδρίου. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μιλώντας σε κάποιο άλλο διεθνές συνέδριο ρώτησε τα παριστάμενα ανώτατα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών αν έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους από σεισμό και απάντηση της πλειοψηφίας ήταν αρνητική. Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη της κατανόησης του προβλήματος από πολλούς. Επίσης υπογράμμισε, αναφερόμενος στην Ελλάδα, ότι σε ένα σενάριο σεισμού στην Ελλάδα που συμβαίνει μια φορά κάθε 250 χρόνια, θα προκληθούν ζημιές αξίας 6,6 δισ. ευρώ, από τα οποία 6,3 δισ. ευρώ δεν θα είναι ασφαλισμένα. Το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 0,7%, και η καθαρή αύξηση του Δημόσιου Χρέους θα ανέλθει σε 5,8%!
Νωρίτερα, ο Butch Bacani (The UNEP FI Principles for Sustainable Initiative), τόνισε την ανάγκη συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Τέλος, ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος πρότεινε, όπως ανέφερε ήδη το Nextdeal.gr, την υλοποίηση του συστήματος premium pool με στόχο την από κοινού ασφαλιστική κάλυψη των κατοικιών των Ελλήνων έναντι σεισμού με συνεργασία δημοσίου - ασφαλιστικών εταιριών και εκτίμησε ότι η διείσδυση από 13% που είναι σήμερα θα αυξηθεί στο 40% ενώ τα ασφάλιστρα θα φθάσουν στα 400 εκατ ευρώ. Ο κ. Νεκτάριος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα υπάρχουν 7,5 εκατ. οικήματα αξίας ανακατασκευής 694 δισ. ευρώ.
Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Νότης Βαγιακάκος, διευθύνων σύμβουλος της ΗDI και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλισης Περιουσίας της ΕΑΕΕ.πηγή μου:http://www.nextdeal.gr/index.php?option=co

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ειδική έκδοση από το NextDeal για το συνέδριο ασφαλιστών στην Ύδρα!

Με 80 σελίδες και ειδικό δίγλωσσο (ελληνικά και αγγλικά) αφιέρωμα για το διεθνές συνέδριο ασφαλιστών και αντασφαλιστών, που ξεκινά σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, τις εργασίες του στην ΥΔΡΑ, κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας η εφημερίδα NEXTDEAL.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016