Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Άλλη μια βλάβη σε ιπτάμενο δελφίνι





Μια ακόμη ταλαιπωρία των επιβατών που ταξίδεψαν σήμερα το πρωί 24.11.2014 με το δρομολόγιο των 07.05 από την  Ύδρα για Πειραιά,  κατέγραψε στο αρχείο του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΠΣΕΑΣ). Περί ώρα 07.56 κατά την έξοδο του πλοίου από το στενό του Πόρου, ακούστηκε ένας περίεργος τριγμός στα ύφαλα του πλοίο . Αμέσως  ανακοινώθηκε από τον πλοίαρχο του πλοίου, ότι θα προσπαθήσει με κινήσεις  και μανούβρες να απαλλάξει το πλοίο   από το αντικείμενο που πιθανόν να βρίσκεται στα ύφαλα του πλοίου. Περί ώρα  08.45 το πλοίο πλέοντας συμβατικά, επέστρεψε στον λιμένα του Πόρου. Αμέσως το πλοίο επιθεωρήθηκε από εντεταλμένο Δύτη και αποφασίστηκε οι επιβάτες περί ώρα 09.10 να περάσουν με λάντζα στον Γαλατά προκειμένου επιβιβασθούν, περί ώρα 09.32 σε πούλμαν με προορισμό τον Πειραιά, φθάνοντας αρκετά ταλαιπωρημένοι περί ώρα 11.55 στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου αποβιβάστηκαν........, αφού για μια ακόμη φορά άλλαξαν τον ημερήσιο προγραμματισμό τους. Για μια ακόμη φορά οι συχνές βλάβες των ιπτάμενων δελφινιών ταλαιπώρησαν τους επιβάτες του Αργοσαρωνικού.
Βέβαια, οι ενέργειες των αντιπροσώπων της εταιρείας υπήρξαν ταχύτατες και αποτελεσματικές.
Οι Δήμοι Σπετσών και Ύδρας ίσως πρέπει να δούνε πιο αποτελεσματικά το  ακτοπλοϊκό τους πρόβλημα με τα διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπάρχουν.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Έρχονται ηλεκτρονικά εισιτήρια και στα πλοία

Στην ηλεκτρονική εποχή περνά η ελληνική ακτοπλοΐα, καθώς καθιερώνεται από την ερχόμενη τουριστική σεζόν το e-ticket και στα πλοία!

Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνεται σε μία σειρά δράσεων του υπουργείου Ναυτιλίας με στόχο αφενός την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, αφετέρου τον εξορθολογισμό και τη μείωση του λειτουργικού κόσμου της ακτοπλοΐας αλλά και την τόνωση της εμπορικής-επιβατικής κίνησης.

Έτσι, σύμφωνα με «Τα Νέα» στην πράξη, από το νέο έτος θα μπορούν οι επιβάτες να εξασφαλίζουν το εισιτήριό της μέσω του έξυπνου κινητού τους ή απλά τον υπολογιστή τους.

Συγκεκριμένα, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέσω του smartphone τους ή του υπολογιστή τους τον κωδικό του εισιτηρίου -το λεγόμενο boarding pass- και να ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν κάποιο τουριστικό πρακτορείο.

Ο κωδικός τους θα σκανάρεται ηλεκτρονικά, θα επιβεβαιώνεται στο πλοίο και έτσι, δεν θα χρειάζεται να έχουν μαζί τους το εκτυπωμένο εισιτήριο.

Πηγή: newsbomb.gr  and  http://www.piraeuspress.gr/nautilia/15796/erchontai-hlektronika-eisithria-kai-sta-ploia
=================================================
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΕ  ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ" ΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΤΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ..........ΠΑΓΚΟΣΠΟΙΗΜΕΝΟ !!!!!!  ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΡΧΙΚΑ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ .-