Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πρόσκληση οι A Capella στον Βλυχό

κρατήστε θέσεις

Οι A Capella ξεκίνησαν τα μουσικά τους ταξίδια στις αρχές του 2009 πραγματοποιώντας μια σειρά εμφανίσεων σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας. Το μεγάλο εύρος του ρεπερτορίου τους και τα πολλά μουσικά είδη από τα οποία αντλούν τις επιλογές τους, είναι τα στοιχεία που τους έκαναν να ξεχωρίσουν. Το καλοκαίρι του 2009, οι A Capella ξεκινούν τις θερινές τους εμφανίσεις συμμετέχοντας στο επίκεντρο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Δήμου Ύδρας για τα Μιαούλεια 2009. Η επόμενη συναυλία πραγματοποιείται και αυτή στην Ύδρα με μελοποιημένη ποίηση από μεγάλους Έλληνες συνθέτες, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, με διοργανωτή και πάλι τον Δήμο Ύδρας.
Η επιτυχία των δύο πρώτων συναυλιών και η μεγάλη απήχηση που είχαν στον παρευρισκόμενο κόσμο, συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση μιας τρίτης συναυλίας στην πανσέληνο του Αυγούστου. Το «Αφιέρωμα στα τραγούδια του φεγγαριού» ξεπέρασε την επιτυχία των προηγούμενων εμφανίσεων, αφού το Κάστρο του Κάβου γέμισε ασφυκτικά από ντόπιους και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν τα επόμενα χρόνια στο Καμίνι με αφιέρωμα στον παλαιό Ελληνικά σινεμά -Δαλιανίδης, (τραγούδια απο ταινίας στον φυσικό τόπο γυρίσματος τους), στο Λιμάνι της Υδρας στον Πόρο στην Αθήνα στο σπίτι του ηθοποιού, με την φροντίδα της ΄Αννας Φόνσου και του Στάθη Ψάλτη και σε διάφορες ιδιωτικές εκδηλώσεις που τρέχουν για να προσφέρουν την διασκέδαση και το κέφι, όπως μοναδικά και επαγγελματικά μόνον αυτοί γνωρίζουν.Αξίζουν την παρουσία σας και την προσοχή σας . 

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Επιτυχής εξόρμηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας

Το Σάββατο 24 του μήνα η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας, μετά από 26 χρόνια, συνεχούς προσπάθειας , συνέπειας και προσφοράς πολιτισμού στο νησί μας, πραγματοποίησε με επιτυχία  μια ακόμη εξόρμηση στον “πολιτισμό”. Ο αεικίνητος πρόεδρος της κ. Λάκης Χριστίδης και ικανοποιητικός αριθμός από φιλοθεάμων  κοινό του νησιού μας έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες ταξίδεψαν με το φιλόξενο πολυτελέστατο ταχύπλοο σκάφος της οικογένειας Γιώργου Στ. Βλαχοδημήτρη στην απέναντι ακτή. Με ένα άριστα οργανωμένο πρόγραμμα και υπό την εμπειρία της γνώσης των χρόνων και της παιδείας του αρχηγού οργανωτή κ. Χριστίδη η άφιξη στο αρχαίο Θέατρο ήταν έγκαιρη ,ξεκούραστη και έτσι η παράσταση που δόθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας με το έργο του Ευριπίδη Τρωάδες ενθουσίασε όλους όσους το παρακολούθησαν, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ικανοποιώντας και τον ποιο απαιτητικό θεατή. Η επιστροφή μετά τις μεσονύκτιες ώρες  άψογη , αφήνοντας του συμμετέχοντες σε Βλυχό, Καμίνι, Κεντρικό λιμάνι του νησιού μας δεν άφησε καμία αμφιβολία για την Υδραίικη φιλοξενία ………….. ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εκείνους που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης και που με κόπο κρατούν ανοικτό και τον μοναδικό σινεμά του νησιού μας του καλοκαιρινούς μήνες.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ OAEE 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει τους ιδιώτες  παρόχους υγείας, ότι θα πρέπει μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που έχει ήδη γίνει με τις Περ/κες Δ/νσεις του Οργανισμού, να προσκομίσουν άμεσα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (φορολογική και ασφαλιστική  ενημερότητα,  νομιμοποιητικά έγγραφα εκπροσώπησης όπου απαιτείται, πιστωτικό τιμολόγιο. υπεύθυνη δήλωση κ.λ.π), προκειμένου να γίνει η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, για το προ τις 1/1/2012 ποσό.
Ο ΟΑΕΕ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, έχει θέσει σε προτεραιότητα την πληρωμή των ως άνω οφειλών, με την διάθεση πρόσθετου προσωπικού για την γρήγορη εξυπηρέτηση και διεκπεραίωση  των θεμάτων. Απαιτείται όμως και η άμεση ανταπόκριση των ενδιαφερομένων ιδιωτών παρόχων υγείας, ώστε να είναι δυνατή η άμεση εξόφληση  των οφειλομένων ποσών.
Πηγή: Γραφείο Διοικητή


Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η παραίτηση Σταυρίδη και το παρασκήνιο

Στέλιος Σταυρίδης
Την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ έλαβε ο Γ. Στουρνάρας. Το ταξίδι στην Κεφαλονιά με το αεροσκάφος Μελισσανίδη. Δεν θα επηρεαστούν τα χρονοδιαγράμματα, λέει ο Εμίρης. Συνεργάστηκα άψογα με την κυβέρνηση, δηλώνει ο Σταυρίδης, εύχομαι να πετύχει. 

Ανταποκρινόμενος άμεσα στο σχετικό αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης (φωτ.) υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Σταυρίδη, σημείωναν ότι "κάθε απόφαση που λαμβάνεται έχει κριτήρια που δεν μπορεί να τα ξέρουμε όλοι. Αρα είναι απόλυτα σεβαστή και αποδεκτή".
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Σταυρίδης έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων».
Σημειώνεται ότι του αιτήματος προς τον κ. Σταυρίδη να υποβάλει παραίτηση προηγήθηκαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, ο ίδιος ταξίδεψε με το αεροπλάνο του κ. Μελισσανίδη, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι μεγαλομέτοχος της Emma Delta που εξαγοράζει το 33% του ΟΠΑΠ, με πωλητή το ΤΑΙΠΕΔ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την απόφαση να ζητηθεί η παραίτηση ήταν ενήμερο το Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον κ. Σταυρίδη, πράγματι δέχθηκε την πρόσκληση του κ. Μελισσανίδη να επιστρέψουν με το αεροπλάνο του στην Κεφαλονιά, πρόσκληση που έγινε κατόπιν την υπογραφής της σύμβασης αγοράς του ΟΠΑΠ από την Emma Delta.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τους μήνες που προηγήθηκαν, οι σχέσεις των δυο ανδρών ήταν σε αρκετές περιπτώσεις τεταμένες, καθώς η Emma Delta "χρέωνε" στο ΤΑΙΠΕΔ μεγάλο μέρος της ευθύνης για συμφωνίες που έγιναν τόσο στην υπόθεση του τεχνολογικού παρόχου του Οργανισμού, όσο και στην υπόθεση των λαχείων. Επί των θεμάτων αυτών υπήρξαν άλλωστε σκληρά εξώδικα της Emma Delta που μιλούσαν για ενδεχόμενες ευθύνες της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και ζητούσαν ακόμα και την παρέμβαση δικαστικών αρχών και της τρόικας.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Σταυρίδη, η πρόσκληση του κ. Μελισσανίδη να συνταξιδέψουν ως την Κεφαλονιά έδειχνε απλώς ότι, παρά τις ενίοτε σκληρές συγκρούσεις κατά τη διαπραγμάτευση, δεν υπήρχε προσωπική αντιπαλότητα.

Δεν θα επηρεαστεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων

Μιλώντας στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης δήλωσε πως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις. "Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα", υποστήριξε, απορρίπτοντας την υπόθεση ότι το ντιλ του ΟΠΑΠ μπορεί να αντιστραφεί από τις εξελίξεις. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στο πρακτορείο τόνισε ότι το αίτημα για παραίτηση έγινε για λόγους ηθικής τάξης Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ
O υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη.  
πηγή: http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1126510/stoyrnaras-zhta-thn-paraithsh-stavridh.html

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Πρόγραμμα "Κουντουριώτεια 2013"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ



Παρασκευή 23 Αυγούστου
Γενικός  σημαιοστολισμός  των  δημοσίων  και  ιδιωτικών  καταστημάτων,  οικιών  και   
πλοίων, από το πρωί της 23ης Αυγούστου έως και τη δύση του ηλίου της 1 Σεπτεμβρίου.

Σάββατο 24 Αυγούστου
21.00:  Εκδήλωση κλασικής μουσικής στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού   
            Κοιμήσεως  της Θεοτόκου.
           Διοργάνωση: Ένωση Ξενοδοχείων και Ξενώνων ΄Υδρας.
            Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κουλούρειο Νοσοκομείο ΄Υδρας.

Κυριακή 25 Αυγούστου
21.00:  Συναυλία  EROTOKRITOS IN BLUES/SHAKESPEARE IN LOVE
           του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή.
           Ερμηνευτές: Κορίνα Λεγάκη και Θοδωρής Βουτσικάκης,
            Στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου -Μουσείου Ύδρας.

Τρίτη 27 Αυγούστου
21.00:  ΧΟΡΟΔΡΑΜΑ THE CAVE, μια σύγχρονη ματιά στην αλληγορία της σπηλιάς από    
            την «Πολιτεία» του Πλάτωνα, μια σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας, με την   
            Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ, στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου -Μουσείου   
            Ύδρας.


Σάββατο  31 Αυγούστου
11.30: Υποδοχή πολεμικού πλοίου που θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις,            
           στον Κάβο.
20.30:  Εγκαίνια έκθεσης της σειράς γραμματοσήμων «Φάροι του κόσμου» στο  Ιστορικό  
            Αρχείο -Μουσείο Ύδρας.