Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Στον «αέρα» 400 σπουδαστές του E.Ναυτικού

Τετρακόσιοι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της διαγραφής τους από τις σχολές τους, διότι δεν έχει σταθεί μέχρι τώρα δυνατό να εξασφαλίσουν τη ναυτολόγησή τους σε κάποιο πλοίο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα δύο εκπαιδευτικά ταξίδια, που αποτελούν προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Το σοβαρό αυτό θέμα θα τεθεί σήμερα το πρωί επί τάπητος σε συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης με τις διοικήσεις της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Οι δύο φορείς -ΕΕΕ και ΠΝΟ- συναντήθηκαν προχθές προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις στον υπουργό Ναυτιλίας για την οριστική λύση του προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η προώθηση μίας νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να δοθεί χρονική παράταση στις προθεσμίες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών ταξιδιών και κυρίως του δεύτερου, που δεν επιδοτείται από το κράτος όπως συμβαίνει με το πρώτο, και στο οποίο εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα εξεύρεσης πλοίου από τους σπουδαστές των ΑΕΝ.

Ευελιξία
Επίσης, αναμένεται να τεθεί ζήτημα μεγαλύτερης ευελιξίας όσον αφορά τα ελληνόκτητα πλοία, τα οποία μπορούν να ναυτολογούν δοκίμους, δηλαδή η ναυτολόγηση να γίνεται είτε απασχολείται σε αυτά Ελληνας αξιωματικός είτε δεν απασχολείται. Ηδη, έχει νομοθετηθεί η δυνατότητα να ναυτολογούνται δόκιμοι και στα πλοία που δεν φέρουν ελληνική σημαία, αλλά ανήκουν σε εταιρείες ελληνικών συμφερόντων. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αναζήτηση πλοίου για τα εκπαιδευτικά ταξίδια αποτελεί επί χρόνια τον μόνιμο πονοκέφαλο των υποψήφιων Ελλήνων αξιωματικών, ενώ το κράτος ουδέποτε μπόρεσε να εφαρμόσει ένα σύστημα ώστε να απαλλάξει τους σπουδαστές των ΑΕΝ από την ανάγκη να «χτυπούν τις πόρτες» των ναυτιλιακών εταιρειών για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα έχει οξυνθεί, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των σπουδαστών των Ακαδημιών, ενώ από την άλλη πλευρά έχει μειωθεί ο αριθμός των επιβατηγών πλοίων και των ποντοπόρων που είναι εγγεγραμμένα στο νηολόγιο. ΠΗΓΗ: Ημερησία  & http://www.marinews.gr/

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ


Ύδρα 21  Νοεμβρίου 2012           Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου η Εθνική Πινακοθήκη, κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο “Δωρεές Ελλήνων Καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη 1910-2012”, τίμησε με μεγάλη συμμετοχή επισήμων και πλήθος κόσμου, τον συμπατριώτη μας Ακαδημαϊκό, Παναγιώτη Τέτση.
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ο διαπρεπής συμπατριώτης μας, ανακηρύχτηκε ευεργέτης της Εθνικής Πινακοθήκης, αφού το 1998 προσέφερε 123 έργα και το 2000 συμπλήρωσε την μεγάλη δωρεά του με ακόμα 78 σχέδια.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος απένειμε και την τιμητική πλακέτα στον τιμώμενο Ακαδημαϊκό  παρουσία Υπουργών, των Ακαδημαϊκών  Γρηγόρη Σκαλκέα, Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, Κικής Δημουλά, Διπλωματών,  ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης και πλήθους κόσμου.
Στην σπουδαία αυτή εκδήλωση, ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Λ. Κοτρώνης, μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Υδραϊκού λαού στον διαπρεπή συμπατριώτη μας.
Μετά τα εγκαίνια, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και φίλη της Ύδρας κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, παρέθεσε  δείπνο στον Υπουργό, στον τιμώμενο Ακαδημαϊκό, στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης, επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Απόστολο Μπότσο και στον Δήμαρχο Ύδρας.
Στην διάρκεια του δείπνου, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει για ακόμα μια φορά με τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο τα θέματα της Ύδρας, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος του προβλήτα στο Μετόχι, επικεντρώνοντας στα προβλήματα που παρουσιάζουν τα σχολεία μας σε επίπεδο εγκαταστάσεων αλλά και στην έλλειψη καθηγητή πληροφορικής στο Λύκειο της Ύδρας.
Ο Υπουργός, ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του στην Ύδρα, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως θα του παράσχει κάθε βοήθεια και συμπαράσταση.
Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου το απόγευμα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσία και του  Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Τάσου Λιάσκου. Η προγραμματισμένη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο και πολύ φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας του Δημάρχου να αναδείξει την ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Ύδρας.  
Ο Δήμαρχος τόνισε στην Υπουργό την μοναδικότητα και τα πολλά πλεονεκτήματα της Ύδρας ως τουριστικού προορισμού σε παγκόσμια κλίμακα, αφού σπάνια συναντά κάποιος τόπο με τόσα πολλά προσόντα.
Η Υπουργός και λάτρης της Ύδρας, προσυπέγραψε τα λεγόμενα του Δημάρχου.
Έμφαση δόθηκε από τον Δήμαρχο στην ελλιπή συγκοινωνία του νησιού μας, στην αναγκαιότητα της προβολής της Ύδρας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό σε μεγάλους Tour Operators και κυρίως  στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών μέσω εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως η πεζοπορία. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος  ενημέρωσε την Υπουργό για την ολοκλήρωση του έργου της σήμανσης των μονοπατιών στην Ύδρα και την κυκλοφορία βιβλίου – οδηγού.
Η Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και υποσχέθηκαν στο Δήμαρχο κάθε δυνατή βοήθεια. Επίσης του ζήτησαν να σταλεί στο Υπουργείο όλο το διαθέσιμο προωθητικό υλικό, ώστε όλη η προσπάθεια του Δήμου μας να ενταχθεί στην καμπάνια που προγραμματίζει το Υπουργείο Τουρισμού για την προβολή της χώρας μας.
Τέλος, ο Δήμαρχος πρότεινε την πραγματοποίηση   Ημερίδας Κατάρτισης Τουριστικών Επαγγελμάτων  στην Ύδρα, η οποία και  έγινε αποδεκτή από την Υπουργό με μεγάλη ευχαρίστηση. Η Υπουργός ενημέρωσε μάλιστα τον Δήμαρχο πως ήδη έχουν προγραμματιστεί από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας,  δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όσων ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και ότι προχωρούν άμεσα στην ίδρυση Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσα στον χειμώνα και θα γίνει με την συμμετοχή των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ύστερα και από τις συναντήσεις με τους κ.κ Υπουργούς Παιδείας και Τουρισμού . Ο κ. Αρβανιτόπουλος και η 
κ. Κεφαλογιάννη,  δήλωσαν απερίφραστα την αγάπη τους στην Ύδρα, αφού καλά γνωρίζουν ότι η Ύδρα παραμένει σε υψηλό ενδιαφέρον στον  παγκόσμιο τουριστικό χώρο και μας υποσχέθηκαν κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση.
Τους επισήμανα τις πολλές ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών του μοναδικού νησιού μας, οι οποίες έπρεπε εδώ και δεκαετίες να είχαν επιλυθεί. Επίσης τους τόνισα τους στόχους που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της,  στόχους οι οποίοι σύντομα θα αρχίσουν να γίνονται πράξεις έτσι ώστε η Ύδρα να μπει και να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης. Τους ευχαριστώ θερμά για την αγάπη και την συμπαράστασή τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Άγγελος Λ. Κοτρώνης.
                                  
                                            Από το Γραφείο Τύπου    

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μόνο 50 "ραβασάκια" μέχρι στιγμής

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έστειλε χθες τα πρώτα 50 ηλεκτρονικά ραβασάκια και ετοιμάζεται να στείλει έως το τέλος της εβδομάδας 17.000 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους φορολογούμενους οι οποίοι δεν μπορούν, με βάση τις δηλώσεις τους, να καλύψουν εξαγωγές κεφαλαίων στο εξωτερικό ύψους 5 δισ. ευρώ την τελευταία διετία.
Εντοπίστηκαν, μετά από διασταυρώσεις στοιχείων στη βάση της λίστας των 54.246 φορολογούμενων που έβγαλαν στο εξωτερικό στο διάστημα 2009-2011 κεφάλαια 22 δισ. ευρώ.
Στην πρώτη παράγραφο της «πρόσκλησης» όπως τιτλοφορείται το ραβασάκι, αναφέρεται: «Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών και μετά από επεξεργασία των δηλώσεών σας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προέκυψε ότι τα χρηματικά ποσά που έχετε μεταφέρει στο εξωτερικό από 1-1-2009 έως 31-12-2011, είναι μεγαλύτερα από τα προκύπτοντα κεφάλαια, βάσει των δηλώσεών σας του οικονομικού έτους 2004 και επομένως...».
Πηγή: http://www.enikos.gr/economy/98139, Mono_50_ravasakia_mexri_stigmhs_.html

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μπράβο σας!

Ομόφωνα αποφασίστηκε στο 18ο Δ.Σ  όλα τα τέλη και τα μισθώματα που εισπράττονται, από τον Δήμο Ύδρας να παραμείνουν στις ίδιες ισχύουσες τιμές, για ολόκληρο το έτος 2013 χωρίς αυξήσεις. Μια ενέργεια αξιέπαινη, που για ένα Δήμο που λειτουργεί “Καλλικρατικά”, είναι μια ακόμη θηλιά στον λαιμό της πλειοψηφίας του Δήμου μας.    

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Κίνδυνος να μείνουν χωρίς καράβια τα νησιά

Του Μηνά Τσαμόπουλου για το protothema.gr
Αναδημοσίευση «Όπως πάμε σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να εκτελέσουμε ούτε τα προγραμματισμένα δρομολόγια». Τα λόγια ανήκουν σε υψηλόβαθμο στέλεχος ακτοπλοϊκής επιχείρησης και αντικατοπτρίζουν τη σκληρή πραγματικότητα στις ελληνικές θαλάσσιες συγκοινωνίες οι οποίες διαδραματίζουν και ρόλο εθνικής σημασίας για μία πολυνησιωτική χώρα όπως η Ελλάδα.
Την τραγική αυτή κατάσταση ήρθε να επισημοποιήσει ο Σύνδεσμο
Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Πιο συγκεκριμένα το ΔΣ του ΣΕΕΝ συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να ενταθούν οι προσπάθειες ενημέρωσης της Κυβέρνησης σε κάθε επίπεδο, και την λήψη περαιτέρω αποφάσεων για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος με κάθε πρόσφορο μέσο.

«Είναι βέβαιο ότι οδηγούμεθα αναπόφευκτα προς την σταδιακή αδυναμία εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων, με καταστροφικές συνέπειες για τα Εθνικά μας συμφέροντα και τον τουρισμό μας» επισημαίνει η διοίκηση του Συνδέσμου η οποία λαμβάνει μηνύματα από την πλειοψηφία των εταιρειών-μελών του οι οποίες «προβληματίζονται για τη συνέχιση της λειτουργίας των πλοίων τους».

Σε ανακοίνωσή του ΔΣ του ΣΕΕΝ επισημαίνονται μεταξύ άλλων:

«Παρά την κρισιμότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ακτοπλοϊκές εταιρείες και παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας κο Κ. Μουσουρούλη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, δυστυχώς έως και σήμερα δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για την διασφάλιση της συνέχισης εκτέλεσης των αναγκαίων ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό 2013 αντί της αναμενόμενης ενίσχυσης, παρατηρείται πρόθεση περαιτέρω περικοπής των κονδυλίων που αφορούν την Ακτοπλοΐα. Σε συνδυασμό με την απροθυμία παροχής κάθε είδους οικονομικής διευκόλυνσης από Οργανισμούς και άλλους φορείς του Δημοσίου και την διαφαινόμενη εξάντληση όλων των δυνατοτήτων άμεσης βελτίωσης της ρευστότητάς των Εταιρειών από τις Τράπεζες, υφίσταται πλέον πραγματική αδυναμία καλύψεως του κόστους κινήσεως των πλοίων στο αμέσως προσεχές διάστημα. Παράλληλα οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού μας πλαισίου έχουν δρομολογηθεί με χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο του 2013, ενώ άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στην Ακτοπλοΐα μας να λειτουργεί έως τότε, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα επίπεδα των ξενοδοχειακών υπηρεσιών και η κατάργηση των μη ανταποδοτικών κρατήσεων που επιβαρύνουν τα εισιτήρια, δεν προωθούνται με τον ρυθμό που υπαγορεύει η κρισιμότητα της κατάστασης. Το ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας στην συνεδρίαση της 15/11 αποφάσισε να ενταθούν οι προσπάθειες ενημέρωσης της Κυβέρνησης σε κάθε επίπεδο, και την λήψη περαιτέρω αποφάσεων για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος με κάθε πρόσφορο μέσο». πηγή:http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&contentid=19355



Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ : Δελτίο τύπου για Μετόχι

Φωτο: Μπουρλοτιέρης
Την Δευτέρα  12 Νοεμβρίου και ύστερα από τις επανειλημμένες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Άγγελου Λ. Κοτρώνη και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αθανάσιου Μερτζάνη, συζητήθηκε  στο Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιόνης, το αίτημα του Δήμου μας για την επισκευή και επέκταση του υπάρχοντα προβλήτα στο Μετόχι.
πηγή: osxoliastistisydras.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html

Το ίδιο θέμα ακριβώς, είχε συζητηθεί  έναν χρόνο πριν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας και είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση υπέρ της επισκευής και επέκτασης του υπάρχοντα μόλου. Αλήθεια τι άλλαξε από τότε; Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος αναμένοντας την απόφαση και του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας; Πως είναι δυνατόν το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας, να αναιρεί με τόση ευκολία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Στην συζήτηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, ο Γ.Α.Ε π.Ακίνδυνος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Παστός,  ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Υ κ. Αθανάσιος Μερτζάνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και Μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ύδρας, εκπρόσωποι φορέων του νησιού, αλλά και πολλοί Υδραίοι πολίτες.

Σκοπός αυτής της πολυπληθούς  παρουσίας στην συνεδρίαση, ήταν η ανάδειξη του τόσο ζωτικού θέματος για την Ύδρα και η στήριξη για λήψη θετικής απόφασης από το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας.

Όλες οι άλλες απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν  ληφθεί και η τελευταία για  την πραγματοποίηση του έργου  είναι αυτή του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας.

Κατά την συζήτηση του θέματος  ο Δήμαρχος κ. Κοτρώνης, προσπάθησε να τονίσει την αναγκαιότητα του  έργου, το οποίο εκτός των όποιων άλλων ωφελημάτων, είναι ύψιστης αναγκαιότητας, διότι το Μετόχι αποτελεί την μόνη διέξοδο της Ύδρας προς την στεριά.

Η προσδοκία  όμως όλων των παρισταμένων εκπροσώπων της Υδραϊκής Κοινωνίας για θετική αντιμετώπιση του ζητήματος,  κατέρρευσε αναπάντεχα. Από την πρώτη στιγμή και ιδιαίτερα από την εισαγωγική τοποθέτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας και Προέδρου του Δ.Λ.Τ. κ. Δημήτρη Καμιζή, φάνηκε ότι η όλη διαδικασία ήταν περιττή, αφού είχε ήδη προαποφασιστεί η απόρριψη του δίκαιου αιτήματός μας,  για λόγους άλλους πέρα από τους ουσιαστικούς που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Παρ’  όλες τις έντονες προσπάθειες του Δημάρχου Ύδρας, να αποκαταστήσει την αλήθεια για το δίκαιο αίτημά μας, όλα τα παριστάμενα μέλη χωρίς καμία διάθεση να ακούσουν την άποψή μας προσπάθησαν ακόμα και με φραστικές επιθέσεις προς τον Δήμαρχο, όπως “ήλθατε να μας εξαπατήσετε, ή εδώ κάποιος τζόγος παίζεται,”  να υποστηρίξουν πως το συγκεκριμένο  έργο δεν φέρει καμία οικονομική ανάπτυξη στον τόπο τους, άρα και  δεν έχει κανένα ενδιαφέρον ούτε συμφέρον γι αυτούς.

Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη  αλλά και υπό το βάρος της υποβάθμισης της παρουσίας της τοπικής μας αντιπροσωπείας, ο Δήμαρχος κ. Κοτρώνης, εκφράζοντας την λύπη του για την εξέλιξη του θέματος, αποχώρησε από την διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δηλώνοντας μάλιστα βαθιά απογοητευμένος από την όλη μεθόδευση της τόσο άδικης για το νησί μας απόφασης.

«Η αρνητική αυτή στάση  ορισμένων για την επισκευή και  επέκταση του προβλήτα στο Μετόχι είναι κατά την γνώμη μας τελείως  λανθασμένη και καθόλου ανθρώπινη.

Κανένας δεν θέλει  να φτιάξει στο Μετόχι λιμάνι, κανένας  δεν θέλει να βλάψει τα συμφέροντα ούτε ενός  Ερμιονίτη ή άλλου κάτοικου της περιοχής.

Ασφαλή πρόσδεση των  σκαφών με κάθε καιρό επιδιώκουμε. Ζωές θέλουμε να σώζουμε. Ασφαλείς θέλουμε  να αισθανόμαστε εμείς οι Υδραίοι, αφού έτσι θα έχουμε εξασφαλίσει την επικοινωνία  μας με την στεριά σε κάθε περίπτωση.  Αυτό ζητάμε και αυτό θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους και θα το πετύχουμε.

Τι συμφέροντα μπορούν  να κρύβονται πίσω από τέτοιου  είδους άδικες αποφάσεις δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και δεν θέλουμε  ούτε καν να τις φανταστούμε, σίγουρα όμως δεν μπορούν να γίνουν τροχοπέδι στην αναγκαιότητα επικοινωνίας ενός τόπου.

Κανένας δεν μπορεί να στερήσει το Συνταγματικό Δικαίωμα του  Υδραίου Πολίτη ως προς την ισότητα  στην προσβασιμότητα.

Κανένας δεν μπορεί να θέτει προσωπικά ή τοπικιστικά  συμφέροντα, στην ουσία κατά την γνώμη μας ανυπόστατα, δίπλα σε θέματα που εξυπηρετούν το κοινό όφελος και προστατεύουν ανθρώπινες ζωές.

Κάθε τέτοια προσπάθεια υπονόμευσης, εμάς τους Υδραίους,  θα μας βρίσκει πάντα αντίθετους.

Το αίτημά μας είναι  αναγκαίο και επιτακτικό, για να εξακολουθήσει το νησί μας να ζει και οι Υδραίοι να αισθάνονται ασφαλείς.

Ας σταματήσουμε πια  να βάζουμε μπροστά μόνο το δικό μας συμφέρον και ας δούμε με αγάπη  και τον φίλο μας, τον γείτονά  μας, τον διπλανό μας. Ας αφουγκραστούμε και τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που βρίσκεται η χώρα μας και που όλοι δυστυχώς βιώνουμε.

 Έχω πάρα πολλές αμφιβολίες, αν  αυτή την στάση, αλλά και  την άρνηση της επισκευής και  επέκτασης του υπάρχοντα μόλου  στο Μετόχι, την επικροτούν οι φίλοι και γείτονές μας Ερμιονίτες και όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Τουλάχιστον εμείς οι Υδραίοι έτσι τους θεωρούμε. Γείτονες, Φίλους, Αδελφούς» δήλωσε  ο Δήμαρχος Άγγελος Λ. Κοτρώνης και υποσχέθηκε να εντείνει τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης, με την συμπαράσταση του Υδραϊκού Λαού, για το ύψιστης σημασίας δίκαιο αίτημά του.

.
Από το Γραφείο Τύπου

 ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα 18040 - Τηλ. 22983 20 200 - 22980 52 210 - 22980 53 003 - Fax 22980 53 482