Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Φάτε μάτια ψάρια

Σήµα κινδύνου για τη µείωση των αλιευµάτων στο Ανατολικό Αιγαίο εκπέµπει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος. Ερευνα που πραγµατοποίησε και αφορά τους µήνες Ιανουάριο - Μάιο 2011 έδειξε ότι τα πιο συνηθισµένα είδη ψαριών (σκορπίνα, µπαρµπούνι, σουπιά, γόπα και κακαρέλος) που αλιεύονται στην περιοχή µειώνονται σε ποσοστό 60% σε σύγκριση µε την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα αποτελέσµατα της έρευνας είναι ακόµη πιο απογοητευτικά στα εµπορικά είδη ψαριών, όπως η συναγρίδα, ο σαργός, οι κουτσοµούρες, τα λυθρίνια, τα σκαθάρια. Εκεί η µείωσηχτυπάει κόκκινο, αφού φτάνει το 88%.Το διάστηµα Ιανουαρίου - Μαΐου 2010 δηλαδή αλιεύτηκαν 1.488 ψάρια και το 2011 µόλις 175. Οπως τονίζεται από την οργάνωση, τα ιχθυαποθέµατα προσεγγίζουν τα όρια της κατάρρευσης. Τα συνολικά αλιεύµατα έχουν πέσει στο µισό (51%) σε σχέση µε την περασµένη χρονιά.

∆ύο είναι οι βασικές αιτίεςγια την κατακόρυφη πτώση των αλιευµάτων στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι έρευνες των επιστηµόνων του Ινστιτούτου δείχνουν πως η Ελλάδα πρωτοστατεί µεταξύ των κρατών-µελών της Ε.Ε. όχι µόνο στις παράνοµες, καταστροφικές πρακτικές, αλλά και στη δίχως τον παραµικρό έλεγχο αλιεία. Καθηµερινά φτάνουν στο Αρχιπέλαγος καταγγελίες για παρανοµίες για βεντζινότρατες, µηχανότρατες, γρι γρι που αλιεύουν αδιάκοπα σε πολύ µικρή απόσταση από τις ακτές, παραβιάζοντας την ελληνική και ευρωπαϊκή νοµοθεσία.

Την ίδια στιγµή,η οργάνωση διαπιστώνει ότι στη Νότια Νάξο, στην Αµοργό, στην περιοχή γύρω από τα Κουφονήσια και στηΝότια Κρήτη πραγµατοποιείται σχεδόν καθηµερινά και εντελώς απροκάλυπτα αλιεία µε δυναµίτιδα. Μάλιστα, το Αρχιπέλαγος καταγγέλλει ότι «οι ανενόχλητοι καταστροφείς εκτός από την αυτοσχέδια δυναµίτιδα µε µείξη νιτρικής αµµωνίας και πετρελαίου, χρησιµοποιούν και εκρηκτική δυναµίτιδα (η διακίνηση της οποίας γνωρίζει ιδαίτερη άνθηση στηνπεριοχή το τελευταίο διάστηµα)».

ΠΡΟΒΛΗΜΑ αποτελεί και η ερασιτεχνική αλιεία µε ψαροντούφεκο, κατάδυση και υποβρύχιο φωτισµό. Οπως τονίζεται από το Ινστιτούτο όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξαντλούν µε αθέµιτα µέσα και για εµπορικούς σκοπούς τα ήδη επιβαρηµένα ιχθυαποθέµατα της παράκτιας ζώνης.

Το πρόβληµα καιη παραβατικότητα επιδεινώνονται συνεχώς, αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Αρχιπελάγους, αφού οι παρανοµίες δεν αποτρέπονται από τις αρµόδιες αρχές. «Είναι παντελής η απουσία των ελεγκτικών µηχανισµών. Ουσιαστικά δεν υπάρχει αλιευτική αστυνοµία – η εκπαίδευση των λιµενικών υπηρεσιών σε ζητήµατα ελέγχων είναι εξαιρετικά ελλιπής. Αρα δεν υπάρχει και µηχανισµός ελέγχου» λέει στα«ΝΕΑ» ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θοδω ρής Τσιµπίδης. Το αποτέλεσµα είναι «οι πάντες να παραβαίνουν τα πάντα». Επιπλέον προσθέτει ότι τα µέτρα αλιευτικής διαχείρισης στην Ελλάδα βασίζονται ακόµα και εν έτει 2011 σε βασιλικά διατάγµατα. Η οργάνωση, τονίζει, µολονότι έχει ενηµερώσει το Λιµενικό Σώµα αλλά και το υπουργείο για την έξαρση της πειρατικής αλιείας και την απουσία ελεγκτικών µηχανισµών, απαντήσεις δεν έχει πάρει.
Παράνοµη αλιεία και απουσία ελέγχου, οι βασικές αιτίες της καταστροφής
Το «Αρχιπέλαγος»
διαπιστώνει ότι στη Νότια Νάξο, την Αµοργό, την περιοχή γύρω από τα Κουφονήσια και τη Νότια Κρήτη πραγµατοποιείται απροκάλυπτα αλιεία µε δυναµίτιδα

Απειλή για το οικοσύστηµα

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως εάν δεν ληφθούναµέσως µέτρα για την παράνοµη αλιεία, τότε κάποια ιχθυαποθέµατα θα απειληθούν µε εξαφάνιση। Ταυτόχρονα τονίζουν ότι η διαρκής µείωσητης αλιευτικής παραγωγής επιφέρει καταστροφικές επιβαρύνσεις και στην τοπική οικονοµία των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών της Ελλάδας। Για να αλλάξουντα παραπάνω θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι Αρχές αλλά, όπως σηµειώνει ο διευθυντήςτου Ινστιτούτου Θ. Τσιµπίδης, «πρέπει νααυτοοργανωθούν και οι ψαράδες. Να αναλάβουν τιςευθύνες τους. Γνωρίζουν πολύ καλά τι συµβαίνει και γι’ αυτό οφείλουν να εγκαταλείψουν τα µικροσυµφέρονταγια το γενικό συµφέρον».πηγή : kykladesnews.gr

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

Σεβασμιότατε κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ

Θέμα: Οι ευάλωτες σε σοβαρή κριτική παρεμβάσεις του πατέρα Ακίνδυνου Δαρδανού σε κοσμικά και πολιτικά ζητήματα στη ζωή της Ύδρας.

Σεβασμιότατε,

Έχουμε την τιμή να γνωρίζουμε το τεράστιο χριστιανικό και κοινωνικό σας έργο σε όλη την επικράτεια της Μητροπόλεως. Γνωρίζουμε επίσης τις ευνόητες αυστηρές οδηγίες σας προς τους ιερείς όλων των βαθμίδων, στους ηγουμένους και στις μοναχές για την μη ανάμειξή τους, είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, στις βουλευτικές και στις δημοτικές εκλογές, άλλα και στην τρέχουσα πολιτική ζωή.Είναι αμφίβολο όμως αν ο πατέρας Ακίνδυνος ακολουθεί σε αυτόν τον τομέα τις οδηγίες σας.Είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχει την έγκρισή σας για τις παρεμβάσεις του σε κοσμικά ζητήματα όπως τα παρακάτω. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμά του με την φωτογραφία του στην εφημερίδα «Η Φωνή της Ύδρας», στο τεύχος Μαΐου 2011, στην σελίδα 14, καταγγέλλει στην ουσία και συμβουλεύει σχεδόν απειλητικά το ποίμνιό του, για τον τρόπο και την ποιότητα των αποχαιρετιστήριων λόγων στους επικήδειους, πράγμα πρωτοφανές. Την ώρα του αποχαιρετισμού ενός φίλτατου νεκρού μπορεί να υπάρχουν και επιτρέπονται συναισθηματικές υπερβολές. Δεν είναι εύκολο να καθορίσει κανείς αυτές τις ώρες το μέτρο της συγκίνησης και να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη τακτική.Ο πατέρας Ακίνδυνος προχωρώντας στο άρθρο του μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς, σε σημείο που να μας ανησυχεί βαθύτατα λόγω της θέσεως που κατέχει στην Μητρόπολή μας. Στο εν λόγω άρθρο δεν δίστασε να δώσει συστάσεις κοσμικού χαρακτήρα, ερμηνεύοντας με τον πιο συντηρητικό τρόπο την ιστορία μας, συμβουλεύοντας τους ομιλητές που ορίζονται από τον Δήμο στις εθνικές εορτές, για τον τρόπο που πρέπει να χειρίζονται τα εθνικά και ιστορικά θέματα, πράγμα βάναυσα προσβλητικό για τον δήμο και τους ομιλητές, που συνήθως είναι εκπαιδευτικοί και πνευματικοί άνθρωποι με ιδιαίτερες γνώσεις του αντικείμενου που πραγματεύονται. Αυτό μας θυμίζει εποχές λογοκρισίας που κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν. Τελευταία μάλιστα, σε επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Δημήτρη Κατσικάρη, με ημερομηνία 6-6-2011, η οποία δημοσιεύεται στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ σωστά ασχολήθηκε με το φλέγον θέμα των αντιαισθητικών αποτελεσμάτων του σταματημένου έργου μεταφοράς νερού στην περιοχή όπου κατοικεί, αποφεύγει εντέχνως να καταγγείλει όσους τυχόν ενέχονται στη προσωρινή διακοπή αυτού του έργου, παραδείγματος χάριν εργολάβους, ή υπεργολάβους, ή προσωρινή διακοπή χρηματοδότησης, ρίχνει το βάρος του σε φωνές παραγόντων που “βουβάθηκαν” και μάλιστα εκείνων, όπως λέει, που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και την αισθητική της Ύδρας, στοχεύοντας μεταξύ άλλων και τον ιστορικό Σύλλογο Οικολόγων Ύδρας.

Σεβασμιότατε, αμφιβάλλουμε και μαζί μας πολύς κόσμος για τα αγαθά κίνητρα αυτής της επιστολής, παρ’ όλον ότι αντικειμενικά η διακοπή εργασιών αυτού του έργου έχει ονοματεπώνυμα, τα οποία πολύ καλά γνωρίζει ο πατέρας Ακίνδυνος. Την έλλειψη αγαθών κινήτρων από τον υπογράφοντα την επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη επιβεβαιώνει το γεγονός ότι, ο πατέρας Ακίνδυνος δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον για τις 350 και πλέον διαπιστωμένες από τα αρμόδια όργανα του κράτους, πανάσχημες κατασκευές σε όλο το νησί τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια, πράγμα που αποδεικνύει την επιλεκτική συμπεριφορά και τη σκοπιμότητα του Γ. α.ε της Μητροπόλεως μας.

Τον πατέρα Ακίνδυνο τον γνωρίζω από παιδί. Στεκόταν στην πλώρη του καϊκιού μου, όταν ο εντιμότατος λαϊκός τεχνίτης πατέρας του καλαφάτιζε το καΐκι μου. Και ο ίδιος μας γνωρίζει πολύ καλά, όπως τον γνωρίζουμε και εμείς!. Συχνά πυκνά μάλιστα μας εντυπωσιάζει ο ορθός θρησκευτικός του λόγος. Όμως, οι φιλικές σχέσεις του με πρόσωπα και φορείς που κατά καιρούς βρίσκονται στην εξουσία του νησιού, θολώνει ίσως την κρίση του και ασχολείται υπέρ του δέοντος με κοσμικά ζητήματα που δεν αφορούν την εκκλησία μας.

Θα σας παρακαλούσαμε να εξετάσετε, αν ο τυχόν υπερβάλλων ζήλος του πατέρα Ακίνδυνου στο πολύπλοκο θέμα του Μετοχιού έχει παίξει αρνητικό ρόλο. Εμείς σας έχουμε ενημερώσει ήδη και εγγράφως, με αναπάντητη επιστολή μας προς το Δ.Σ. του Ιερού Ναού της Φανερωμένης ότι, μεταξύ άλλων, θα προσφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις στην κατασκευή του λιμανιού στο Μετόχι, ανεξαρτήτως οποιασδήποτε άλλης εξέλιξης. Για την ασφαλή επίσης σύνδεση της Ύδρας με το Μετόχι, τον «δρόμο του μεταξιού» όπως την έχουμε ονομάσει δεν θα μπορέσει κανείς να εμποδίσει, όπως και το δωρεάν πάρκινγκ για τους δημότες Ύδρας, ανεξαρτήτως αν υπάρχουν άλλες νόμιμες επιχειρήσεις πάρκινγκ εκεί.

Σεβασμιότατε, σας παρακαλούμε θερμά να παρέμβετε αποφασιστικά, για να μην μας αναγκάσει ο πατέρας Ακίνδυνος- ευρισκόμενοι σε νόμιμη άμυνα- να επανέλθουμε. Είμαστε πιστά μέλη της Εκκλησίας μας και τρέφουμε βαθύ σεβασμό στο πρόσωπό σας, στο θρησκευτικό και κοινωνικό σας έργο χωρίς υποκριτικές υπερβολές που τις απορρίπτει η ορθόδοξη πίστη και με τη διδασκαλία του ο πρώτος κοινωνικός επαναστάτης, μάρτυρας υπέρ του λόγου του Θεού, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, υιός του μόνου αληθινού Θεού. Με σεβασμό και ανυπόκριτη αγάπη

Μανόλης Τσακίρης

Πρόεδρος του υπερκομματικού ιστορικού Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας Πρώην υπεύθυνος επί πολλά χρόνια σε ζητήματα πολιτισμού στην ΓΣΕΕ, στην ΟΤΟΕ και συνεργάτης σε ζητήματα περιβάλλοντος και πολιτισμού στο Γραφείο Ποιότητας Ζωής του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη

Κοιν: 1) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας και δημοτικούς συμβούλους, με την παράκληση να διαβασθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 2) Τοπικό τύπο α) “Ο Μπουρλοτιέρης” β) Η φωνή της Ύδρας.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ 31/2011 ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΥΔΡΑΣ

Θέμα 1 ο : Kαθορισμός των όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης του αιγιαλού παραλίας σε τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης Πριν από την έναρξη της συνεδριάσεως ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο επτά (7 ) μελών ήταν παρόντα τέσσερα (4)Παρόντες Κοτρώνης Άγγελος – Δήμαρχος, Σωτηρόπουλος Αναστάσιος, Γιαννίμπα Ελένη, Μαύρος Ελευθέριος Απόντες Ιωάννης Παστός, Αναστάσιος Μαυρουδάκος, Κων/νος Αναστόπουλος
Η υπάλληλος του Δήμου κ.Δηλαβέρη Σταματίνα παραβρέθηκε για τηντήρηση των πρακτικών.
Ο Πρόεδρος ύστερα από τη διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της
συνεδριάσεως, εκφωνώντας το 1ο θέμα που εισηγήθηκε ως εξής : Καλούμαστε να καθορίσουμε τους όρους δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρων μεταβίβασης απλής χρήσης του αιγιαλού παραλίας σε τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης και προτείνουμε στη διακήρυξη να αναφερθούν τα εξής : ΑΔΑ: 4Α3ΨΩΗΞ-Π

Τετραγωνικά Μέτρα Τοποθεσία ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

400 τ.μ. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

200 τ.μ. ΒΛΥΧΟΣ

200 τ.μ. ΒΛΥΧΟΣ

200 τ.μ. ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΜΠΙΣΤΙ

300 τ.μ. ΛΙΜΝΙΩΝΙΖΑ

3) Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 20/6/2011, ώρα 11.00 έως 12.00 στο Δημοτικό κατάστημα

4) Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3.300,00 Ευρώ ετησίως

ΒΛΥΧΟΣ 2.500,00 Ευρώ ετησίως

ΒΛΥΧΟΣ 2.500,00 Ευρώ ετησίως

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΜΠΙΣΤΙ 4.000,00 Ευρώ ετησίως

ΛΙΜΝΙΩΝΙΖΑ 300,00 Ευρώ ετησίως

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από τα γραφεία του Δήμου τις εργάσιμες μέρες και ώρες.Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση : Δ/νση ΥΔΡΑ 180 40 (τηλ.22983 20202).Η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Αναστασία Μαυρομάτη διαφωνεί για το διαχωρισμό της ακτής του Βλυχού.

πηγή:http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimosydras

Ευγενική παρατήρηση: Μάλλον έχουν ξεχάσει να γράψουν στους παρόντες την μειοψηφήσασα κυρία Μαυρομάτη Αναστασία


Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ναυπηγούν πλοίο οι δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης

Η αγορά πλοίου 120 θέσεων, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης, αποτέλεσε το μοναδικό θέμα συνεδρίασης του Διαδημοτικού Συμβουλίου των δυο Δήμων, που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό νησί. Όπως τονίσθηκε μετά τη συνεδρίαση, τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες ως και το τίμημα αγοράς του πλοίου (που κυμαίνεται από 800.000 έως 1.100.000 ευρώ), θα προσδιοριστούν από την 9μελή επιτροπή που συγκροτήθηκε και αποτελείται από έναν δημοτικό σύμβουλο κάθε δημοτικής παράταξης και τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη και Σαμοθράκης, Γιώργο Χανό. Μετά τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων του νομικού σχήματος για τη σύσταση ναυτικής εταιρίας ή κοινοπραξίας, θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί η εταιρία, που θα ναυπηγήσει το πλοίο. πηγή : portnet.gr Σημείωση Μπουρλοτιέρη:Όταν ο ιδρυτής της εφημερίδας μας το 1994 βλέποντας το μέλλον της ακτοπλοΐας και το ακριβό εισιτήριο, ξεκίνησε με άλλους κατοίκους του Αργοσαρωνικού και έφτιαξαν την Ανώνυμη εταιρεία λαϊκής Βάσης "ΑΡΓOΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΝΕ" και έφθασαν μέχρι την παραλαβή αδειών σκοπιμότητας για δυο ταχύπλοα 500 θέσεων (τύπου ΜΑΝΙΑ) ο μόνος που βοήθησε πραγματικά ήταν ο π.Γεώργιος Σταματάκης ο εφημέριος της Υπαπαντής ,όλοι τότε χάσαμε χρήματα και πολλές εργατοώρες σε μια προσπάθεια που κράτησε τρία χρόνια χωρίς αποτέλεσμα και όλα έμειναν στα χαρτιά. Κρίμα γιατί τώρα η Υδρα μας δεν θα είχε ανάγκη από συμβατικό πλοίο και φθηνά εισιτήρια. Ευτυχώς υπάρχουν πολύ που βεβαιώνουν το γεγονός. Είμαστε ..... αμετανόητοι με ασθενή μνήμη ίσως γιαυτό επιβιώνουμε σαν λαός.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πρωτ. ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ Γ. ΔΑΡΔΑΝΟΣ

Πρωτ.ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ Γ. ΔΑΡΔΑΝΟΣ Ύδρα 6 Ιουνίου 2011 ΥΔΡΑ 180 40

Άξιότιμον Κύριον Δημήτριον Κατσικάρην Άντιπεριφερειάρχην Νήσων Είς ΠΕΙΡΑΙΑ

Μέ την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω τήν έντονη διαμαρτυρία μου ώς μονίμου κατοίκου της Ύδρας -καί πιστεύω καί όλων των γειτόνων μου- δια τήν κατάσταση πού επικρατεί εδώ καί 6 μήνες τώρα στίς περιοχές «Κιάφα» καί «Καλά πηγάδια» μέ τό άνοιγμα τών δρόμων γιά τήν τοποθέτηση νέων σωλήνων μεταφοράς τοΰ νερού άπό τήν δεξαμενή τού Αγίου Κωνσταντίνου έως τήν κεντρική δεξαμενή στά καλά πηγάδια.

Δέν γνωρίζω πώς ονομάζεται επακριβώς τό έργο, ποίος είναι ό υπεύθυνος εργολάβος κ.λπ. ένα όμως θά ήθελα νά σας πώ: ηώς οι δρόμοι σχίσθηκαν στά δύο,τά σκαλοπάτια - καλντερίμια κακοποιήθηκαν, μαντρότοιχοι γκρεμίστηκαν καί μέχρι σήμερα ουδείς έχει δώσει τήν τελική λύση γιά τήν αποπεράτωση τοϋ έργου!!

Ό δρόμος πρός τήν Κιάφα άπό τά καλά πηγάδια είναι κλειστός καί μετά δυσκολίας όλοι μας ανηφορίζουμε γιά τόν Ί. Ναό τού πολιούχου Αγίου Κωνσταντίνου τού Υδραίου, άλλά καί γιά τά σπίτια τών συμπατριωτών μας.

Ή κατάστασις εΐναι τραγική. Ήδη βρίσκονται επικίνδυνα χαντάκια ανοικτά, όγκοι άπό χώμα, πέτρες, κ.λπ. Κανένας μέχρι σήμερα δέν μας ενημέρωσε γιατί φθάσαμε σέ αυτήν τήν κατάσταση. Έοωτώ: Γιατί βεβιασμένα άνοιξαν δρόμους καί κατέστρεψαν στην κυριολεξία τήν όμορφη γειτονιά τών καλαπηγαδιών; Δέν θά επεκταθώ περισσότερο... Αναμένουμε τήν δίκαιη λύση Απορώ τέλος πώς έσίγησαν φωνές παραγόντων καά μάλιστα εκείνων πού ενδιαφέρονται γιά τό περιβάλλον καί τήν αισθητική τής Ύδρας!

Παρακαλοϋμεν θερμώς νά δώσετε εντολές στους αρμοδίους νά προχωρήσουν εις την ολοκλήρωση τοϋ έργου.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση καί σας ευχόμαστε υγεία καί την ευλογία του Θεού στό δύσκολο έργο Σας.

Με εκτίμηση καί αγάπη


Κοινοποίηση:

1) Δημοτικό Συμβούλιο Ύδρας (Νά άναγνωσθή σέ προσεχή συνεδρίαση.)

2) Τοπικές εφημερίδες Ύδρας.